Japanse Recepten

De Japanse keuken staat bekend om de sushi gerechten maar het Japanse eten is echter zoveel meer dan dat! Eenvoud, verse ingrediënten, pure smaken dat maakt de Japanse keuken tot een feestje!

Japanse Recepten en rijst

De traditionele Japanse keuken noemen de Japanners “washoku”. Eeuwenoude kooktechnieken worden hier gebruikt. Japanners eten heel veel rijst, zelfs bij het ontbijt. Voor sushi wordt sushirijst of Japanse rijst gebruikt lekker plakkerig, ze houden er van! Sushibarretjes vind je dan ook overal in Japan. Maak een Miso soep, een Japanse soep van miso pasta vol verse groente en vis of tofu. Miso soep is rijkelijk gevuld en snel en simpel te maken. Tempura van o.a. garnalen, broccoli, paksoi of ui worden in beslag gedoopt en gefrituurd. Ramen zijn populaire “fast food” noedels. In Japan heb je veel eettentjes waar je binnen een paar minuten een stomende kom noedels voor je neus hebt. Ook perfect om thuis snel en simpel te maken. Wasabi mag niet ontbreken in de lijst van Japans eten. Wasabi is een zeer scherpe, pittige dip die vaak wordt gebruikt bij sushi- en andere visgerechten.

Groente tempura

Japans hapje, dol op! Kies je groenten, knapperig in een beslag.