Japanse recepten

Japanse recepten en gerechten, de Japanse keuken staat bekend om de sushi gerechten maar ’t eten uit Japan is zoveel meer dan dat. Eenvoud, verse ingrediënten, pure smaken, tempura en ramen zijn ook populair. Van een Japans voorgerecht tot een Japans toetje wat niets lijkt op die van ons.

Japanse recepten en rijst

De traditionele Japanse keuken noemen de Japanners “washoku”. Eeuwenoude kooktechnieken worden hier gebruikt. Japanners eten heel veel rijst, zelfs bij het ontbijt.

Voor sushi wordt sushirijst of Japanse rijst gebruikt lekker plakkerig, we houden er van. Sushi barretjes vind je dan ook overal in Japan. Maak een Miso soep, een Japanse soep van miso pasta vol verse groente en vis of tofu. Miso soep is rijkelijk gevuld en snel en simpel te maken. Tempura van o.a. garnalen, broccoli, paksoi of ui worden in beslag gedoopt en gefrituurd. Ramen zijn populaire “fast food” noedels. In Japan heb je veel eettentjes waar je binnen een paar minuten een stomende kom noedels voor je neus hebt. Ook perfect om thuis snel en simpel te maken. Wasabi mag niet ontbreken in de lijst van Japans eten. Wasabi is een zeer scherpe, pittige dip die vaak wordt gebruikt bij sushi- en andere visgerechten.