Japanse recepten
Japanse recepten en gerechten, de Japanse keuken staat bekend om de sushi gerechten maar ’t eten uit Japan is zoveel meer dan dat. Eenvoud, verse ingrediënten, pure smaken, tempura en ramen zijn ook populair. Van een Japans voorgerecht tot een Japans toetje wat niets lijkt op die van ons.
Japanse recepten en rijst
De traditionele Japanse keuken noemen de Japanners “washoku”. Eeuwenoude kooktechnieken worden hier gebruikt. Japanners eten heel veel rijst, zelfs bij het ontbijt.
Voor sushi wordt sushirijst of Japanse rijst gebruikt lekker plakkerig, we houden er van. Sushi barretjes vind je dan ook overal in Japan. Maak een Miso soep, een Japanse soep van miso pasta vol verse groente en vis of tofu. Miso soep is rijkelijk gevuld en snel en simpel te maken. Tempura van o.a. garnalen, broccoli, paksoi of ui worden in beslag gedoopt en gefrituurd. Ramen zijn populaire “fast food” noedels. In Japan heb je veel eettentjes waar je binnen een paar minuten een stomende kom noedels voor je neus hebt. Ook perfect om thuis snel en simpel te maken. Wasabi mag niet ontbreken in de lijst van Japans eten. Wasabi is een zeer scherpe, pittige dip die vaak wordt gebruikt bij sushi- en andere visgerechten.
Een simpel drankje met verfijnde smaak!
Comfort food ten top! Makkelijke sandwich uit Japan.
Een toffe twist, maar net zo makkelijk als de klassieke variant.
Een zijdezachte Japanse drank met groene thee, opgeklopte melk. Zo maak je 'm!
Het samenspel van miso, pecannoten, ahornsiroop en komijnzaad zorgt voor een echte smaakexplosie!
Dit noodle omelet met sesam en sojasaus recept is simpel en staat reuze snel op tafel. Zeker weten een blijvertje in je repertoire!
Met gerookte paprika, chili en knoflook als hapje amuse of voorgerecht, pit en iets wat zoet.
De pulled seitan, gesmoord in appelsap, maakt deze wrap verfrissend!
Watermeloen met dressing van soja limoen en gember, 'n fris recept met zoutige meloen en romige avocado.
Japanse rijst met sake vis- en sojasaus, makkelijk te maken en staat zó op tafel.
Sushi gevuld met komkommer, een Japans recept en comfort food.
Luchtige pannenkoeken met ’n romige vulling. Strawberry cheesecake pancakes, lekker joh!
Een gezonde bouillon en goed gevuld. Makkelijk te maken met verse zalm en een knapperige bite van lente-ui, rode peper en broccoli.
Soufflé pancakes, de Japanse pancakes, ze veroveren langzaam de wereld. Luchtig écht waanzinnig.
Wokken met tofu en teriyaki een heerlijk Japans groen wokgerecht.
Sushi met krabsalade, komkommer en avocado opgerold met sushirijst.