Paasrecepten 5x idee voor het paasdiner
Wat er op het paasmenu staat? ’n Idee voor het diner!
Pasen staat in het teken van eten. Het liefst de hele dag door. Dat begint met een uitgebreid (laat) ontbijt, brunch of lunch en eindigt met een paasdiner. Ga jij voor het diner maar je hebt nog geen idee? Dan moet je hieronder zijn. 5x makkelijke paasrecepten voor ’t diner op rij.
Bij de borrel: avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.
// 1. Zalm uit de oven
Ovengerechten zijn bijzonder geschikt voor de feestdagen. Het fijne is dat ze vaak ruim van tevoren gemaakt kunnen worden en alleen nog maar even in de oven gezet hoeven te worden. Dat bespaart tijd en voorkomt dat je straks uren in de keuken staat. Zalm uit de oven met venkel en sinaasappel is een heerlijk lentegerecht. Of maak zalm met honing en sojasaus uit de oven, zalm past perfect bij de Pasen.
// 2. Maaltijdsoep
Maaltijdsoep doet het altijd goed. Zet een grote pan op tafel en maak er een klein buffet van. Vul aan met broden en beleg en je hebt een heerlijke maaltijd voor de hele familie. Makkelijk en snel, voor welke soep kies jij? Een van de soepen die veel met Pasen wordt gegeten is aspergesoep. Dit is dan ook de tijd van de witte asperges, een echt lentegerecht en dat mag tijdens Pasen niet ontbreken. En als je graag voor makkelijk gaat, in de supermarkten worden er rond deze tijd vaak verspakketten verkocht. Hier zitten alle ingrediënten al in en jij hoeft je enkel aan het asperge recept te houden.
Lees hier hét recept voor: asperges met mousseline en parmezaan.
// 3. Varkenshaas in champignonsaus
Varkenshaas is een culinair stukje vlees. Het is dan ook vaak vlees wat meestal met speciale gelegenheden wordt gegeten. Het fijne van dit stuk vlees is dat het op heel veel manieren gemaakt kan worden. Je kunt het stoven, waardoor het heerlijk mals wordt, maar je kunt het ook medium rare bakken in de oven. Wil je de varkenshaas stoven? Bak deze dan kort aan in een grote pan. Zorg ervoor dat beide kanten een mooie kleur hebben. Doe er vervolgens water bij en zet het vlees op een klein pitje. Je kunt eventueel nog kruiden toevoegen naar smaak.
Serveer de varkenshaas met verse champignonsaus die je zó maakt: Snij 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn en 250 gr champignons in schijfjes. Verhit olie in een wok en bak de ui, knoflook en champignons. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is verdwenen kan er 150 ml bouillon bij. Laat zo’n 5 minuten zacht bakken en voeg dan 200 ml (vegan) kookroom toe. Laat de saus op laag vuur wat indikken.
// 4. Gourmetten
Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als we niet elke feestdag aangrijpen om te gourmetten. Gourmetten is voor veel mensen een feest. Met z’n allen om de tafel en zelf ons eigen eten maken. Hou rekening met mensen die geen vlees eten. Vier je Pasen met familie en vrienden? Zorg er dan voor dat er voor iedereen een pannetje te vullen is. Kidsproof: mini tosti’s met pesto uit een pannetje.
5x tips om te gourmetten met Pasen.
// 5. Gevulde varkensrollade met ei
Een lekker stuk vlees, gecombineerd met gehakt en ei. Beter kan het niet worden tijdens Pasen. Bovendien gevulde rollade valt ook onder makkelijke paasrecepten. Alles wat je nodig hebt, is een rollade, gehakt, kruiden en natuurlijk de eieren. Vervolgens leg je de rollade open op het aanrecht en verdeel je het gekruide gehakt over de rollade. De gekookte eieren voeg je toe in het midden van het gehakt en het vlees kan opgerold worden en in de ovenschaal geplaatst worden. Even braden en je geniet van een verrassend gerecht.
Maak ook eens: gehaktbrood met ei een heerlijk recept voor op de paastafel.
Ook lekker: paaseieren maken van chocolade en kokos met chocolade botercrème.
Lees verder
Freddy is dol op eten, he-le-maal kookgek en daarom stond een culinaire trip al even op zijn to-do lijst.
Een meest recente bezigheid voor echte food liefhebbers is luisteren naar podcasts over eten.
Omdat we ook graag kijken naar eten maken we ons lijstje weer iets langer met film favorieten over eten.
Recente recepten en artikelen