Lunchgerechten die je dag maken
Lunchtijd, een uitgelezen moment om te genieten van een snelle en voedzame maaltijd. Kies je vandaag voor een salade met gerookte forel en een hint van citroen, of neig je meer naar zalm ondergedompeld in een sojadressing? Of misschien is een Caesar salade met kip meer jouw stijl? Wat je voorkeur ook heeft, we hebben voor ieder wat wils.
Eenvoudige recepten voor de lunch
Van de klassieke club sandwich tot een bonte omelet of een vlugge soep; eenvoudige gerechten voor de lunch staan centraal. Een lichte maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Of je nu zin hebt in een quiche, een salade of wat pannenkoekjes, wij bieden je volop inspiratie voor een moeiteloze middag.
Ultieme lunch een echte hollandse uitsmijter
Met ham, kaas en een extra dimensie met de toevoeging van zelfgemaakte bieslookboter. Naar het recept »
Bereidingstijd: 10 minuten | Recept gemaakt door Miranda Bernáth
Maak deze pasta moeiteloos zelf! Met kip en champignons in romige saus.
Met knoflook, soja en balsamico. Aziatische spies met 'n kruidige paddenstoel en stevige bite.
Pulled paddenstoelen van o.a. oesterzwammen, koningszwammen en shiitake met knoflook en citroen.
Met knoflook olijfolie en parmezaan, ’n simpel zomers voedzaam soeprecept.
Fluffy ei met Looye tomaat op toast of crackers, simpel en snel voor een brakke zondag of gewoon doordeweeks.
Rijstsalade lekker en snel kommetje voor de lunch of makkelijk avondmaal.
Met spinazie en zuivelspread, 'n kleine salade met aardbeien en stroperige dressing.
Stroop van appel, peer en druiven met rozijnen en ricotta, 'n variant op caponata.
Tortilla gevuld met rode ui, knoflook, komijn en sojasaus. Bonen en rijst.
Met een saus van (plantaardige) yoghurt en verse kruiden, perfect als makkelijke thuiswerk lunch of lichte maaltijd.
Plantaardige gehaktballetjes smaakvol en mega sappig met quinoa en aubergine.
Siciliaans recept met aubergines, rode ui en knoflook. Zoet zuur met kappertjes en olijven.
Soep van pastinaak, basisrecept met zwarte peper en ’n topping van pitjes.
Vegan kip met rode biet, spinazie, koriander en rode ui met saus van vegan mayo, harissa en komijn.
Vegan regenboog tortilla wrap van biet gevuld met hummus, rode kool, wortel, spinazie en paprika.
Sla van komkommer, appel, yoghurt en limoen, zó gemaakt en favoriet. Mee in de lunchbox, in 'n wrap of voor erbij.
Luchtige ricotta, kaneel en banaan met ’n topping van honing en crunchy nootjes, lekker voor laat ontbijt of vroege lunch.
Italiaanse gefrituurde vis, 'n simpele snack van inktvis, garnalen en sardientjes.